7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:2 marchewki, mały kalafior, 2 pietruszki, 60 dag pomidorów, 4 czerwone papryki, 2-3 cebule, mały seler, 4 ziemniaki, kilka strąków fasoli szparagowej, 3 łyżki oliwy, sól, pieprz
Przygotowanie:Obrane i pokrojone w kostkę warzywa (bez cebuli i papryki) krótko obgotowujemy w osolonej wodzie. Pokrojoną cebulę i paprykę przesmażamy na oleju. W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym oliwą układamy warstwami warzywa, cebulę z papryką, a na wierzch dajemy plastry pomidorów obranych ze skórki. Solimy, oprószamy pieprzem, podlewamy wywarem, w którym obgotowywały się warzywa i zapiekamy w gorącym piekarniku ok.45 minut. Podajemy posypując suto zieloną pietruszką i koperkiem. Zapiekankę można urozmaicić dodając różne warzywa, np. cukinię, patisony, bakłażan lub inne.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-15 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Vegan Planet (serwis już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zapiekanka warzywna z tofu (wegańska)Zapiekanka warzywna z sosem jajecznym (ovo-wege) Zapiekanka ryżowo–warzywna (z włoszczyzną) (bez ograniczeń) Zapiekanka z cukinii lub dyni i ryżu pod sosem warzywnym (lakto-wege) Warzywne kotlety (bez ograniczeń) Surówka warzywna (wegańska & RAW) Ciastolina warzywna (wegańska) Quiche warzywne (wegańska) Galaretka warzywna (wegańska) Tort warzywny (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Dana 2013-08-09 12:25:45.912