
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Papryka nadziewana ryżem, z sosem pomidorowym
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:6 strąków papryki
0,5 szklanki ryżu 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki sól pieprz 3 łyżki oleju do smażenia 1 łyżka tartej bułki 1 łyżka pasty pomidorowej lub nieco mniej koncentratu Przygotowanie:
Ryż wypłukać, ugotować w dużej ilości wody. Miękki odcedzić, wymieszać z pietruszką, przyprawić do smaku.
Paprykę oczyścić z nasion i opłukać. Napełnić strąki nadzieniem z ryżu. Nafaszerowaną paprykę ułożyć w niskim, szerokim rondlu, podlać olejem. Dusić pod przykryciem, dolewając od czasu do czasu wrzącą wodę. Gdy papryka zmięknie do sosu dodać pastę pomidorową i tartą bułkę, jeszcze chwilę poddusić i przyprawić do smaku.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-15 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Vegan Planet (serwis już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Papryka faszerowana ryżem i pieczarkami, z sosem pomidorowym (ovo-wege)Papryka nadziewana ryżem i fasolą (wegańska) Papryka nadziewana pomidorowo-czosnkowym granulatem sojowym (wegańska) Kalarepa nadziewana pieczarkami, w sosie śmietanowo-pomidorowym (bez ograniczeń) Sos pomidorowy z marchewką i papryką (wegańska) Pieczona papryka z sosem pomidorowym (wegańska) Ryż z ciemnym sosem z papryką i nerkowcami (wegańska) Kokardki z sosem pomidorowym z pieczoną papryką (wegańska) Szybki makaron z sosem pomidorowym z papryką i oliwkami (wegańska) Zielsko na talerzu - pokrzywa z ryżem i sosem pomidorowym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~melitele 2004-09-11 00:00:00.0