7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Granola pomarańczowa z rodzynkami i migdałami (crunchy z piekarnika)

Podawać z mlekiem na śniadanie, jak musli.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

6 szklanek płatków owsianych
2 szklanki płatków kukurydzianych
1 szklanka migdałów
1 szklanka rodzynek

1,5 łyżeczki soli
1/4 szklanki oleju
1/4 szklanki przetartych na tarce skórek pomarańczy
1/2 szklanki soku pomarańczowego

Przygotowanie:

Zmiksować w blenderze wszystkie ciekłe składniki wraz z solą, a następnie połączyć z suchymi składnikami, dobrze mieszając.

Piec na blasze w temperaturze 200°C przez 40-60 minut. Mieszać co 5-10 minut.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-15 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Vegan Planet (serwis już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa nic z rodzynkami i migdałami (bez ograniczeń)
Żółty kuskus z rodzynkami i migdałami (wegańska)
Sernik z rodzynkami i skórką pomarańczową (bez ograniczeń)
Sałatka pomarańczowo-grapefruitowa z fenkułami i migdałami (wegańska & RAW)
Jabłka pieczone z rodzynkami, migdałami, miodem i cynamonem (lakto-wege)
Makaron w sosie ziołowym z migdałami i rodzynkami (lakto-wege)
Puree z marchwi z rodzynkami, migdałami i kardamonem (wegańska)
Babka drożdżowa z rodzynkami i skórką pomarańczową (bez ograniczeń)
Jabłka pieczone z rodzynkami i sokiem pomarańczowym (wegańska)
Crunchy z bakaliami z patelni (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas