
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Gulasz egipski (paprykowo-pomidorowy z fasolą i kukurydzą)
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1/2 szklanki posiekanej zielonej papryki
1 szklanka posiekanej cebuli 2 łyżki oleju 2 szklanki kukurydzy z puszki 2 szklanki ugotowanej dużej fasoli 1 szklanka wody 1/3 szklanki przecieru pomidorowego lub 2/3 szklanki pokrojonych pomidorów 2 szklanki pokrojonej w krążki młodej cukinii sól 1/2 szklanki posiekanej zielonej pietruszki Przygotowanie:
Udusić zieloną paprykę i cebulę na oleju z dodatkiem małej ilości wody, a następnie dodać do tego kukurydzę, fasolę i wodę, gotować przez 15 minut.
Następnie dodać pomidory, cukinię i sól, gotować przez kolejne 20 minut. Podawać posypane zieloną pietruszką.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Vegan Planet (serwis już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Gulasz sojowy z fasolą (wegańska)Pasta paprykowo - pomidorowa (wegańska) Sos paprykowo-pomidorowy z ciecierzycą (wegańska) Zupa pomidorowa z kukurydzą (lakto-wege) Ryżowa sałatka z fasolą, kukurydzą, papryką i rzodkiewkami (wegańska) Feta w sosie pomidorowo-paprykowo-czosnkowym (lakto-wege) Zupa paprykowo-pomidorowa z ryżem lub kuskusem (wegańska) Sos pomidorowo-paprykowo-pieczarkowy (do kopytek itp.) (wegańska) Sos sojowo-pomidorowo-paprykowy do makaronu, kasz (wegańska) Makaron razowy z sosem pomidorowo-paprykowo-pieczarkowym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
satinette 2010-08-11 19:11:03.703