7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:350 g suchej fasoli
1/2 litra wywaru z warzyw 250 g pomidorów 1 cebula ząbek czosnku 1 łyżka oleju/ oliwy do smażenia ew. mąka do zagęszczenia Przygotowanie:Fasolę namoczyć na noc, wylać wodę. Gotować w wywarze z warzyw (lub w wodzie) do miękkości.
Obrać pomidory ze skórki, pokroić w kostkę, posiekać cebulę i czosnek, razem podsmażyć. Połączyć z fasolą, wymieszać i gotować jeszcze kilka minut. Do zagęszczenia potrawy można pod koniec gotowania dodać łyżkę mąki zmieszaną z zimną wodą.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Vegan Planet (serwis już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Fasola z pomidorami i papryką (wegańska)Fasolka szparagowa duszona z pomidorami i jajkiem (ovo-wege) Fasolomijo - sałatka z fasoli z pomidorem i ogórkiem konserwowym (wegańska) Kalafior duszony w pomidorach z fasolką białą i czerwoną (wegańska) Fasola - pasta z pomidorem, czosnkiem i zieleniną (wegańska) Fasolkowo - fasolka szparagowa duszona w pomidorach (wegańska) Fasolka wege - duszona z ziemniakami i pomidorami (wegańska) Fasolka z konserwowym groszkiem w pomidorach na ostro (wegańska) Fasolka szparagowa po grecku (duszona w pomidorach) (wegańska) Fasola w sosie curry z jabłkami i pomidorami (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |