
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:wiórki kokosowe (1 opakowanie)
rodzynki, najlepiej sułtańskie (1 opakowanie) odrobina oleju Przygotowanie:
Rodzynki zalać wrzątkiem i odstawić, aby napęczniały. Do garnka wlać niewielką ilość oleju i wsypać wiórki kokosowe. Prażyć na małym ogniu, ciągle mieszając, do uzyskania złotawego koloru. Należy pilnować, by się nie przypaliły. Nie zdejmować z ognia.
Do uprażonych wiórków dodać rodzynki wraz z wodą, w której się moczyły. W tym momencie należy uważać, gdyż można się poparzyć, bo robi się tzw. wulkan. Mieszając doprowadzić do odparowania wody. Całość powinna mieć sypką konsystencję.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Vegan Planet (serwis już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Krem z wiórków kokosowych (wegańska)Halawa - Sudzi ka halawa (z szafranem i gałką muszkatołową) (wegańska) Halawa Hare Krishna (lakto-wege) Gajar ka halwa - halawa z marchwi (wegańska) Kaddu ka Halwa - halawa z dyni (wegańska) Mleko roślinne z orzechów, nasion lub wiórków kokosowych (wegańska) Twarożek z nerkowców i wiórków kokosowych z musem owocowym (wegańska & RAW) Halawa - Bhuni hui czini ka halawa (z sokiem i skórką pomarańczową) (lakto-wege) Halva (halawa) Prasadam (z kardamonem i cynamonem) (lakto-wege) Krasnal Hałabała -"gadżar halawa" (na bazie marchewki) (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |