
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Sos "Chateau" do ziemniaków, szparagów i innych warzywPodajemy sos gorący w sosjerce jako dodatek do ziemniaków z wody lub pieczonych.
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:szklanka bulionu lub wywaru warzywnego
2 łyżeczki mąki 125g masła/ margaryny lub olej łyżeczka drobniutko posiekanej natki pietruszki sok z połowy cytryny sól szczypta pieprzu cayenne Przygotowanie:
Z mąki z dodatkiem łyżki masła robimy białą zasmażkę, rozprowadzamy ją zimnym wywarem warzywnym, zagotowujemy, dodajemy kawałki masła (lub olej), sok z cytryny, doprawiamy solą i szczyptą pieprzu cayenne.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2000-05-24 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: przerobiony przepis z Archiwum kulinarnego Eryka (strona już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sos holenderski do szparagów i innych warzyw (bez ograniczeń)Tofu duszone z ziemniakami, cukinią, brokułem i innymi warzywami (lakto-wege) Soczewica z kalarepką i innymi warzywami (wegańska) Ziemniaki po irlandzku - zapiekane pod sosem serowym z warzywami i zielem angielskim (lakto-wege) Makaron ze szparagami w sosie pomidorowym (wegańska) Szparagi z sosem majonezowym i orzechami (wegańska) Amarantus pieczony z marchewką, porem i innymi warzywami (lakto-wege) Szybki kuskus z papryką, pieczarkami i innymi warzywami (wegańska) Gulasz z fasolki szparagowej i innych warzyw (wegańska) Tosty z czosnkową oliwą, pomnidorami i innymi warzywami (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |