7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sos "Chateau" do ziemniaków, szparagów i innych warzyw

Podajemy sos gorący w sosjerce jako dodatek do ziemniaków z wody lub pieczonych.

Średnia ocena: [4.5 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

szklanka bulionu lub wywaru warzywnego
2 łyżeczki mąki
125g masła/ margaryny lub olej
łyżeczka drobniutko posiekanej natki pietruszki
sok z połowy cytryny
sól
szczypta pieprzu cayenne

Przygotowanie:

Z mąki z dodatkiem łyżki masła robimy białą zasmażkę, rozprowadzamy ją zimnym wywarem warzywnym, zagotowujemy, dodajemy kawałki masła (lub olej), sok z cytryny, doprawiamy solą i szczyptą pieprzu cayenne.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-05-24 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: przerobiony przepis z Archiwum kulinarnego Eryka (strona już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos holenderski do szparagów i innych warzyw (bez ograniczeń)
Tofu duszone z ziemniakami, cukinią, brokułem i innymi warzywami (lakto-wege)
Soczewica z kalarepką i innymi warzywami (wegańska)
Ziemniaki po irlandzku - zapiekane pod sosem serowym z warzywami i zielem angielskim (lakto-wege)
Makaron ze szparagami w sosie pomidorowym (wegańska)
Szparagi z sosem majonezowym i orzechami (wegańska)
Amarantus pieczony z marchewką, porem i innymi warzywami (lakto-wege)
Szybki kuskus z papryką, pieczarkami i innymi warzywami (wegańska)
Gulasz z fasolki szparagowej i innych warzyw (wegańska)
Tosty z czosnkową oliwą, pomnidorami i innymi warzywami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas