7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Leczo paprykowe z włoszczyzną (marchwią, pietruszką i selerem)

Średnia ocena: [5.0 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 szklanka startej marchwi
1 szklanka startej pietruszki
1 szklanka startego selera
1/4 szklanki wody
1 łyżka oleju
2 szklanki posiekanej papryki
2 szklanki posiekanej cebuli
2 szklanki posiekanych pomidorów
sól
słodka i ostra papryka
ew. inne przyprawy - np. pieprz, odrobina czosnku
ew. 1 łyżka mąki

Przygotowanie:

Pierwsze 3 składniki udusić na wodzie z olejem. Po 7 minutach dodać posiekaną paprykę i gotować przez 2 minuty, po czym dodać resztę składników.

Gotować razem przez 5 minut, doprawić do smaku. Jeśli jest za rzadkie można dodać 1 łyżkę mąki wymieszaną z 1/4 szklanki zimnej wody.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Vegan Planet (serwis już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:


Właśnie wczoraj zrobiłam podobną potrawę. włoszczyznę również pokroiłam (nie ucierałam). Dodatkowo mała cukinia i cebula czerwona. Znakomite! Gorąco polecam i na zimne i na gorące dni!
Dana 2012-08-21 18:49:09.365

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

A może leczo? Z włoszczyzną i ew. z ciecierzycą (wegańska)
Leczo cukiniowo-paprykowe z makaronem (wegańska)
Sałatka ryżowa z pieczarkami, papryką, marchwią i selerem (lakto-wege)
Sałatka marynowana z ogórków z marchwią i selerem (na zimę) (wegańska)
Leczo wielowarzywne - z cukinią, selerem naciowym, marchewką i pieczarkami (wegańska)
Leczo (wegańska)
Kopytka z pietruszką (lakto-wege)
Chleb z marchwią (ovo-wege)
Ciasto drożdżowe z marchwią (bez ograniczeń)
ciasto z marchwią i rodzynkami (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas