7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:duża kalarepka
1 szklanka soczewicy 1 łyżka oleju sól łyżka mąki trochę brązowego cukru trochę cukru Przygotowanie:Ładną dużą kalarepkę obrać i ugotować w słonej wodzie na pół miękko. Odcedzić, skrajać z wierzchu nakrywkę, wydrążyć i nałożyć następującą masę. Szklankę soczewicy ugotować na pół miękko, dodać łyżkę oleju i dusić odcedzoną soczewicę aż zmięknie. Gdy miękka, podsypać łyżką mąki, podlać wodą odcedzoną z kalarepki, nasypać trochę brązowego cukru, osolić i nakładać kalarepkę. Ułożyć jedną obok drugiej w rondlu, dodać trochę oleju, podlać trochę wody rozmieszanej z łyżką mąki i trochę cukru. Poddusić, aż zmięknie i podać samą lub jako dodatek do ryżu lub kaszy.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Vegan Planet (serwis już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Chłodnik z zielonego groszku i kalarepy (lakto-wege)Kalarepa nadziewana pieczarkami, w sosie śmietanowo-pomidorowym (bez ograniczeń) Ryż z soczewicą, papryka i groszkiem (wegańska) Samosy - pierożki hinduskie nadziewane groszkiem zielonym i ziemniakami (wegańska) Kotleciki z kalarepy (ovo-wege) Ragout z kalarepy (lakto-wege) Domki z kalarepy (wegańska) Zupa krem z kalarepy (bez ograniczeń) Krem z kalarepy z mlekiem kokosowym (wegańska) Surówka z kalarepy z sałatą i dymką (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |