7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: ok. 30 tutekciasto:
250 g mąki pszennej razowej 3 łyżki oleju 4 łyżki mąki sojowej nadzienie: 250 g orzechów włoskich Przygotowanie:Mąkę połączyć z mąką sojową i olejem. Zagnieść ciasto dodając tyle wody, aby osiągnąć właściwą konsystencję. Uformować ok. 30 kulek wielkości orzecha włoskiego, ułożyć na desce, przykryć i wstawić do lodówki na noc.
Następnie kulki rozwałkować na stolnicy. Uformowane w ten sposób cienkie placuszki przekroić na pół. Na środku każdej części umieścić łyżeczkę nadzienia ze zmielonych orzechów, zwinąć tutki i ułożyć na blasze. Piec w piekarniku około 20 minut.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Vegan Planet (serwis już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Manna orzechowa (z masłem orzechowym) (wegańska)Orzechowe kulki (wegańska) Zupa orzechowa (wegańska) Masło orzechowe 4 (wegańska) Ciasteczka orzechowe (lakto-wege) Serniczki orzechowe (wegańska) Mleko orzechowe lub migdałowe (z orzechów lub masła orzechowego) (wegańska) Brzoskwinie z jogurtem orzechowym (lakto-wege) Makaron z sosem orzechowym (lakto-wege) Placek jabłkowo - orzechowy (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |