7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kotlety z boczniaków

Średnia ocena: [4.75 z 8 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [6]


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

1/2 kg boczniaków
1-2 jajka (opcjonalnie)
bułka tarta
sól
pieprz
ew. jakieś przyprawy, np. pieprz ziołowy, czosnek, przyprawa do grilla lub zioła

Przygotowanie:

Bułkę tartą zmieszać z solą i pieprzem, żeby panierka miała smak. Jajko rozbić widelcem (jak do kotletów). Można też zrobić bez jajka - bułka i tak się trzyma wilgotnych grzybów.

Boczniaki umyć, obciąć ogonki (lub "zmiażdżyć" widelcem, żeby grzyby były płaskie jak kotlety), ew. posypać solą i pieprzem (zwł. jeśli do panierki dodaliśmy ich niewiele), obtoczyć w jajku i bułce tartej, smażyć.
Nadesłał(a) Kinga, dnia: 2000-07-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: mama koleżanki zrobiła mi takie kiedyś na obiad
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:


Znakomite! Chętnie jadłabym codziennie :)
Dana 2013-11-26 15:07:37.914

Nie miałam bułki tartej więc jako panierki użyłam mąki pełnoziarnistej - dodałam do niej czosnku, ziół prowansalskich, soli i pieprzu. Bardzo dobre, na pewno wejdą do stałego jadłospisu :)
kasumi90 2013-06-10 14:36:33.061

Zrobie dzisiaj a jak beda nie dobre to Cie znajde hehe :)
~Rafiki 2013-05-30 15:44:07.828

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kotlety panierowane z boczniaków (ovo-wege)
Kotlety mielone z boczniaka (bez ograniczeń)
Kotlety z boczniaka ze szczyptą imbiru (bez ograniczeń)
Gulasz z kotletami sojowymi i boczniakami (wegańska)
Boczniak w ziołowym cieście naleśnikowym (kotlety) (wegańska)
Spaghetti z boczniakami (lakto-wege)
Flaczki z boczniaka (wegańska)
Zupa z boczniaków (wegańska)
Boczniaki smażone w śmietanie (lakto-wege)
Gulasz z boczniaka z papryką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas