7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa z soczewicy z marchewką, pietruszką i pastą pomidorową

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 szklanka suszonej soczewicy
1 ząbek czosnku
1 posiekana cebula
1 łyżka oleju
5 szklanek wody
1/4 szklanki startego selera
1 szklanka startej marchwi
1 listek laurowy
1/2 łyżeczki oregano lub majeranku
1/5 szklanki pasty pomidorowej
1 łyżka soku cytrynowego
1-1,5 łyżeczki soli
1/4 szklanki posiekanej pietruszki

Przygotowanie:

Udusić czosnek i cebulę na oleju z dodatkiem małej ilości wody. Dodać resztę wody z pozostałymi składnikami. Gotować przez 40-50 minut.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Vegan Planet (serwis już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

zamiast startych warzyw mozna dostac dowolna mieszanke mrozonych warzyw, np. zupe jesiennna lub wiosenna. mozna tez dorzucic pokrojone w kostke ziemniaki, bedzie piekielnie syte i pyszne :)
autor anonimowy 2002-07-17 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa z soczewicy z ziemniakami i marchewką (wegańska)
Zupa z soczewicy z marchewką, pomidorem i tymiankiem (bez ograniczeń)
Zupa z soczewicy z kapustą pekińską, marchewką i pomidorami (wegańska)
Pasta drożdżowa z marchewką, pietruszką i płatkami owsianymi (wegańska)
Zupa krem z soczewicy z curry i przecierem pomidorowym (wegańska)
Zupa z zielonej soczewicy na ostro i pomidorowo (wegańska)
Sałatka pomidorowa z marynowanymi cebulkami i pietruszką (wegańska)
Zupa cebulowa z marchewką (lakto-wege)
Sos pomidorowy z marchewką i papryką (wegańska)
Zupa dyniowa z jarmużem i marchewką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas