
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:50 dag miąższu z żółtej dyni
1 mała cebula 1 marchewka kawałek selera ew. bulion warzywny (zamiast wody) sól pieprz 1 łyżeczka tartej gałki muszkatołowej sok z 1 cytryny 2 łyżki oleju słonecznikowego Przygotowanie:
Do rondla wlać olej, podgrzać, po czym kolejno wrzucać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, marchewkę i seler. Dodać do wody lub wywaru z warzyw razem z pokrojonym w kostkę miąższem z dyni. Dusić wszystkie składniki na wolnym ogniu przez ok. 35 minut.
Doprawić przyprawami: solą, pieprzem, gałką muszkatołową i sokiem z cytryny i ostudzić. Zmiksować zupę, jeśli jest zbyt gęsta rozcieńczyć wywarem z warzyw lub wodą. Wskazówki i uwagi:Można podawać z natką pietruszki i grzankami z razowego chleba.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Vegan Planet (serwis już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:![]() Olenika92 2008-10-14 08:30:12.424 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Łagodna zupa-krem z dyni i włoszczyzny z mlekiem (wegańska)Zupa krem z dyni (wegańska) Zupa-krem z włoszczyzny i szparagów (lakto-wege) Piwna zupa-krem z dyni (lakto-wege) Zupa-krem z dyni hokkaido (wegańska) Zupa-krem z dyni z ziołami (wegańska) Zupa-krem z dyni z mlekiem (wegańska) Zupa krem z groszku zielonego i włoszczyzny, zabielana (bez ograniczeń) Zupa-krem z pieczonych papryk i włoszczyzny (wegańska) Zupa-krem z cukinii i włoszczyzny, z grzankami (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Dana 2014-03-25 16:55:27.194