7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sos pomidorowy z marchewką i papryką



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

4 szklanki pokrojonych pomidorów
1 szklanka pasty pomidorowej
3/4 szklanki zielonej papryki
2 szklanki startej marchwi
1,5 szklanki cebuli
4 ząbki czosnku
1 łyżeczka majeranku lub oregano
sól
2-3 łyżki oleju do smażenia

Przygotowanie:

Udusić zieloną paprykę, marchew, cebulę i czosnek na oleju z dodatkiem niewielkiej ilości wody, a następnie dodać pozostałe składniki. Gotować na wolnym ogniu przez około 1 godzinę.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Vegan Planet (serwis już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos pomidorowo-warzywny (z marchewką, cukinią, papryką, pieczarkami) (wegańska)
Pieczona papryka z sosem pomidorowym (wegańska)
Sos pomidorowy z warzywami (marchewką, cebulą i selerem) (wegańska)
Kokardki z sosem pomidorowym z pieczoną papryką (wegańska)
Szybki makaron z sosem pomidorowym z papryką i oliwkami (wegańska)
Papryka nadziewana ryżem, z sosem pomidorowym (wegańska)
Papryka faszerowana ryżem i pieczarkami, z sosem pomidorowym (ovo-wege)
Makaron pikantny [Maccheroni piccanti] z sosem pomidorowym z pieczoną papryką (lakto-wege)
Makaron z marchewką w sosie curry (wegańska)
Papryka w kolorach reagge - faszerowana bobem i marchewką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas