7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Pasta z soczewicy z duszoną cebulką i bazylią
Średnia ocena:
[4.4
z 5 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [3]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 szklanka soczewicy
1 ząbek czosnku 1 szklanka pokrojonej cebuli 2 łyżki oleju do smażenia sól 1/2 łyżki bazylii Przygotowanie:Soczewicę gotować z czosnkiem do miękkości (ok. 40 min.). Odsączyć i zemleć. Cebulę udusić na oleju. Dodać sól, bazylię i zmieloną soczewicę, wymieszać. Przechowywać w chłodnym miejscu, używać do smarowania chleba.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Vegan Planet (serwis już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
a ja z kolei uwielbiam tę pastę. polecam dodać jeszcze majeranek. aha i rodzaj soczewicy też ma znaczenie - ja najbardziej tutaj lubię zieloną. z oliwkami przepyszna :)
majczi 2012-01-08 15:31:27.132
nie bardzo mi smakowala ta pasta wg przepisu, wiec dorzucilam sredniego ugotowanego ziemniaka i plaska lyzke koncentratu pomidorowego i wyszlo pycha po zmiksowaniu:)
tygrysek 2011-02-08 17:52:01.913 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Prościutka pasta z soczewicy z bazylią i oregano (wegańska)Prosta pasta z soczewicy (ze smażoną cebulką i czosnkiem) (wegańska) Duszone brokuły z czosnkiem i bazylią (bez ograniczeń) Pasta z awokado z cebulką (wegańska) Pokrzywa duszona z cebulką i czosnkiem (wegańska) Pasta z jaj z cebulką i szczypiorkiem (ovo-wege) Jarzynka z pieczonych bakłażanów z duszoną cebulą i bazylią (wegańska) Czosnkowa pasta z awokado z limonką i bazylią (wegańska) Pasta do pieczywa z suszonych pomidorów, majonezu i bazylii (wegańska) Pasta z soczewicy i warzyw (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Duszoną cebulkę miałam z puszki, soczewicę też :)
Do tego dodałam trochę słonecznika i siemienia lnianego :)Wyszło pyszne!
Triszka 2012-03-01 18:36:22.122