7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:kasztany jadalne
Przygotowanie:Kasztany mozna piec w dobrze nagrzanym piekarniku. Nalezy je przedtem naciac, bo nienaciete eksploduja z niesamowitym hukiem i uswinia caly piekarnik (wiem, bo mi sie to zdarzylo). Czy ktos jeszcze pamieta, ze najlepsze kasztany sa na placu Pigalle? :-) Piecze sie je dosc dlugo, dawno tego nie robilam, wiec trudno mi powiedziec, najlepiej wyciagnac jeden (jak zaczna pachniec) i nakluc, zeby obadac, czy miekkie do samego srodka. Wyjac, obrac i jesc. Kasztany sa maczyste i slodkawe w smaku, We Francji mozna kupic gotowa mase kasztanowa w puszkach. Uzywa sie takich kasztanow np do masy do ciasta.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Anna Zukowski
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
żeby kasztany nie wybuchały w piekarniku trzeba im wcześniej naciąć skórkę
~MARTYNA 2007-01-26 00:00:00.0
A co zrobić z suszonymi kasztanami?
~Aga 2005-02-11 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pieczone kasztany (wegańska)Kasztany pieczone (wegańska) Smażone kasztany (wegańska) Pieczeń sojowa (ovo-wege) Pieczone tofu (wegańska) Pieczony pasternak (wegańska) Pieczona cykoria (wegańska) Pieczone letnie warzywa (wegańska) Gołąbki "meksykańskie" pieczone (ovo-wege) Pieczony bakłażan z kiełkami (wegańska) Pieczone ziemniaki z piekarnika (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~klonik 2007-02-18 00:00:00.0