7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kremik ryżowy - zapiekanka



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

1 szklanka ryżu ugotowanego na sypko
1 szklanka mleka
1 szklanka startego żółtego sera
2 jaja
sól
masło do wysmarowania formy

Przygotowanie:

Ryż, mleko i ser wymieszać w misce. Jaja roztrzepać z solą, wlać do ryżu, wymieszać. Ryż przełożyć do naczynia wysmarowanego masłem, wstawić do średnio nagrzanego piekarnika (180 st. C), piec ok. 40 min.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zapiekanka ryżowa na słodko, z rodzynkami (bez ograniczeń)
"Meksykańska" zapiekanka ryżowa z warzywami (wegańska)
Zapiekanka ryżowo–warzywna (z włoszczyzną) (bez ograniczeń)
Zapiekanka wykwintna (ryżowa z tofu, granulatem i serem) (lakto-wege)
Zapiekanka ryżowa z papryką, pomidorami i fetą (lakto-wege)
"Zapiekanka" ryżowo-jabłkowa bez pieczenia (wegańska)
Słodka zapiekanka ryżowa przekładana jabłkami i jogurtem (lakto-wege)
Zapiekanka ryżowa z cukinią, bakłażanem i pomidorami (wegańska)
Mleko ryżowe / napój ryżowy (wegańska)
zapiekanka z ziemniakow 2 (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas