7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:6 dużych liści sałaty,
2-3 małe bułki, szklanka mleka, 15 dag pieczarek, 4 łyżki stopionego masła, 2 łyżki zieleniny, 2 żółtka, sól, łyżka papryki, roztarty mały ząbek czosnku, pół szklanki gęstej śmietany, pół szklanki rosołu. Przygotowanie:Bułeczki zalać mlekiem, odcisnąć, przetrzeć przez sito. Oczyszczone, posiekane grzyby smażyć na rozgrzanym maśle z dodatkiem zieleniny, cebuli i czosnku, aż do wyparowania soku, często mieszając, przestudzić. Wymieszać przetartą bułkę z żółtkami, śmietaną i grzybami, doprawić do smaku solą i papryką. Farszem posmarować listki sałaty, zawinąć jak gołąbki. Ułożyć w wysmarowanym masłem żaroodpornym naczyniu, wlać
rosół lub wodę z rozpuszczoną kostką. Wstawić do gorącego piekarnika 220C ), piec ok 20 min. Wyłożyć na talerz, pokropić pozostałym masłem. Podawać z frytkami.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Przepisy kulinarne z "książki kucharskiej Ismeny Głowania" (strona już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sałata faszerowana po węgiersku (bez ograniczeń)Jaja po węgiersku (ovo-wege) Jajka po węgiersku (ovo-wege) Sernik po węgiersku (bez ograniczeń) Gulasz sojowy po węgiersku z papryką (wegańska) Wegańskie placki po węgiersku na szybko (bezglutenowe) (wegańska) Sałata z truskawkami (lakto-wege) Faszerowane kapelusze (lakto-wege) Bakłażany faszerowane (wegańska) Faszerowane papryczki (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |