7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Chrzan tarty domowy (ze śmietaną i jajkiem)
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:250 g świeżego chrzanu
kwasek cytrynowy lub sok z cytryny 50 ml śmietany kremówki 2 jajka 1 łyżka cukru sól Przygotowanie:Chrzan zetrzeć na drobnej tarce. Zaparzyć lekko wrzątkiem z kwaskiem cytrynowym lub sokiem z cytryny (ilość wrzątku taka, aby uzyskać odpowiednią konsystencję - nie odcedzać).
Jajka ugotować na twardo. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać chrzan, śmietanę, rozdrobnione widelcem białka i sól do smaku. Całość wymieszać i przełożyć do słoika. Przechowywać w lodówce do kilku tygodni. Wskazówki i uwagi:Przy zbyt małej ilości kwasku/ soku z cytryny chrzan będzie ciemniał.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Przepisy kulinarne z "książki kucharskiej Ismeny Głowania" (strona już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Chrzan w śmietanie z tartym jabłkiem (lakto-wege)Chrzan tarty ze śmietaną i żółtkami (bez ograniczeń) Chrzan w śmietanie (lakto-wege) Chrzan tarty w słoikach (śmietankowy) (lakto-wege) Tarte buraczki z warzywami i chrzanem (sałatka do weków) (wegańska) Delikatny domowy makaron (bez jajek) (wegańska) Brukselka z jajkiem i pomidorem zapiekana w śmietanie (bez ograniczeń) Chrzan z burakami (lakto-wege) Chrzan z żurawinami (wegańska) Pomarańczowy chrzan (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
ciekawe jak to jest w przypadku kwasku cytrynowego.
autor anonimowy 2007-02-19 00:00:00.0