7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Zupa z boczniakówPodsmażona marchewka dodaje aromatu i smaczku - to patent mojej mamy.
Średnia ocena:
[4.8
z 5 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [7]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:boczniaki - 1/4 kg
cebula marchewka 1/2 mrożonki (ja użyłam zupy jesiennej [*]) lub własna mieszanka surowych warzyw 2 kostki warzywne + 1 litr wody olej do smażenia sól pieprz sos sojowy ew. inne przyprawy według uznania - jakieś zioła [*] zupa jesienna - skład: brukselka, marchew, kalarepa, kalafior, por, cebula, pietruszka, seler (opakowanie 450g) Przygotowanie:Cebulę pokroić drobno, marchewkę w plasterki i zeszklić na oleju.
Boczniaki umyć, pokroić w paseczki i dodać do cebuli, poddusić razem, aż grzyby zmiękną. Zagotować litr wody, dodać kostki warzywne, przyprawy, grzyby i mrożonkę. Gotować do miękkości.
Nadesłał(a) Kinga,
dnia: 2000-07-11 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Zdjęcia do przepisu:Nowe komentarze:
Bardzo pyszna zupka, zrobiłam na wywarze z surowej włoszczyzny, boczniaki wspaniale smakują porządnie doprawione pieprzem, dodałam dużo pieprzu, kilka w ziarenkach i sporo z młynka.
hauadaj 2014-03-17 18:05:50.403 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Spaghetti z boczniakami (lakto-wege)Kotlety z boczniaków (ovo-wege) Flaczki z boczniaka (wegańska) Boczniaki smażone w śmietanie (lakto-wege) Kotlety panierowane z boczniaków (ovo-wege) Gulasz z boczniaka z papryką (wegańska) Sałatka z boczniaków z pomidorami (wegańska) Jaja faszerowane boczniakiem (bez ograniczeń) Gulasz z boczniaków i papryki (wegańska) Apetyczny galart z boczniakami (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
jezyk08 2016-09-26 22:45:55.482