7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:0,5 kg fasolki szparagowej, może być mrożonka
puszka groszku konserwowego 8-10 małych ogórków korniszonów 1 woreczek ryżu (125g) 1/2 słoiczka majonezu 1/2 szklanki śmietany, kefiru lub jogurtu naturalnego (mniej kalorii!) szczypta soli szczypta pieprzu szczypta posiekanego koperku Przygotowanie:Fasolkę ugotować, odcedzić i zostawić do ostygnięcia. Ryż ugotować i również pozostawić.
Ogórki pokroić w kostkę lub zetrzeć na grubej tarce. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, dodać majonez i jogurt. Przyprawić solą, pieprzem i koperkiem.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Przepisy kulinarne z "książki kucharskiej Ismeny Głowania" (strona już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zielona sałatka z ziemniaków (z groszkiem i ogórkami kiszonymi) (ovo-wege)Zielona sałatka ryżowa z serem (bez ograniczeń) Zielona zapiekanka: brokuł, fasolka i groszek (lakto-wege) Sałatka z komosy ryżowej i groszku (wegańska) Sałatka z ziemniaków, zielonego groszku i pieczarek (wegańska) Czerwono-zielona sałatka (z pomidorem, awokado i groszkiem) (wegańska) Sałatka z jarmużu, zielonego groszku i pomidorów (wegańska) Sałatka z fasoli, groszku i kukurydzy (ovo-wege) Zielona sałatka Bożeny Dykiel (z fasolki szparagowej) (wegańska) Warstwowa sałatka ryżowa z ogórkami konserwowymi, cebulką i jajkami (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |