7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

Ciasto:

0.5 kostki margaryny
1 szklanka mąki
4-5 jajek
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Krem:

1 kostka masła
0.5 l mleka
2 łyżki mąki pszennej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki cukru
cukier waniliowy

Przygotowanie:

Margarynę zagotować ze szklanlą wody, wsypać mąkę i dalej gotować, rozcierając masę. Po wystudzeniu masy wbijać do niej po 1 jajku i miksować
ok. 10 minut. Dodać proszek do pieczenia. Ciasto podzielić na 2 części i rozprowadzić cienką warstwą na wysmarowanej tłuszczem blaszce.
Piec około 30 minut w nagrzanym piekarniku. Przełożyć kremem i posypać cukrem pudrem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Przepisy kulinarne z "książki kucharskiej Ismeny Głowania" (strona już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Karpatka vegan (wegańska)
Ciasto orzechowe z masą a'la karpatka (bez ograniczeń)

Nowości:

Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)
Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska)
Bigos z kiszonych buraków (wegańska)
Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska)
Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska)
Domowe pesto (lakto-wege)
Azjatyck mix- improwizacja (wegańska)
Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska)
Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska)
Surówka z czerwonej kapusty (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas