7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:Ciasto:
0.5 kostki margaryny 1 szklanka mąki 4-5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 1 kostka masła 0.5 l mleka 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru cukier waniliowy Przygotowanie:Margarynę zagotować ze szklanlą wody, wsypać mąkę i dalej gotować, rozcierając masę. Po wystudzeniu masy wbijać do niej po 1 jajku i miksować
ok. 10 minut. Dodać proszek do pieczenia. Ciasto podzielić na 2 części i rozprowadzić cienką warstwą na wysmarowanej tłuszczem blaszce. Piec około 30 minut w nagrzanym piekarniku. Przełożyć kremem i posypać cukrem pudrem.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Przepisy kulinarne z "książki kucharskiej Ismeny Głowania" (strona już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Karpatka vegan (wegańska)Ciasto orzechowe z masą a'la karpatka (bez ograniczeń) Nowości:Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska) Bigos z kiszonych buraków (wegańska) Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska) Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska) Domowe pesto (lakto-wege) Azjatyck mix- improwizacja (wegańska) Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska) Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska) Surówka z czerwonej kapusty (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |