7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:I Ciasto (chude):
1 żółtko 2 łyżki kwasnej smietany 1 szklanka mąki II Ciasto (tłuste): 12 dkg margaryny 1 łyżka octu 1 łyżka mąki Krem: 1 l mleka 0.5 szklanki cukru 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej cukier waniliowy 0.5 kostki masła Przygotowanie:Przełożyć oba rozwałkowane ciasta, pod spodem chude, na wierzchu tłuste, zwinąć w rulon (na długość). Podzielić na 2 części. Każdą rozwałkować i upiec.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Przepisy kulinarne z "książki kucharskiej Ismeny Głowania" (strona już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Kremówka - jarzynówka (wegańska)Makaroniki Babci Uli (bez ograniczeń) Czekoladowe ciasto babci (bez ograniczeń) Pierogi ruskie jak od babci (wegańska) Pasztet z cukinii - przepis babci (bez ograniczeń) Żur lub żurek Babci Jutki (wegańska) Zupa zacierkowa Babci Jasi (wegańska) Zabielana zupa kremówka z cukinii i ziemniaków (lakto-wege) Nowości:Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska) Bigos z kiszonych buraków (wegańska) Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska) Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska) Domowe pesto (lakto-wege) Azjatyck mix- improwizacja (wegańska) Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska) Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska) Surówka z czerwonej kapusty (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
autor anonimowy 2004-07-30 00:00:00.0