7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:1 szklanka mleka
1 szklanka cukru 1 margaryna 2 szklanki mąki 2 łyżki kakao 3 jajka 2 łyżeczki sody 2 łyżki powidła 0,75 szklanki maku, rodzynek, innych bakalii 3 jabłka pokrojone w kostkę lub wiśnie olejek migdałowy polewa: 2 łyżki masła 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru Przygotowanie:mleko, cukier i margarynę zagotować i ostudzić, potem dodać mąkę, kakao, żółtka (białka ubić osobno i dodać na końcu delikatnie mieszając) i pozostałe składniki. Upiec ciasto.
Przygotować polewę: zagotować składniki (ogień nie może być za duży) i polać polewą ciasto.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Przepisy kulinarne z "książki kucharskiej Ismeny Głowania" (strona już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pierniczki norymberskie (ovo-wege)Wegański piernik (wegańska) Piernik bananowy (wegańska) Pierniczki wegańskie (wegańska) Pepparkakor - szwedzkie pierniczki (lakto-wege) Piernik po szlachecku na miodzie (ovo-wege) Piernik staropolski na miodzie (bez ograniczeń) Piernik bez miodu (bez ograniczeń) Piernik orkiszowy śliwkowy (wegańska) Aromatyczne pierniczki bezglutenowe (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |