7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Jabłecznik z herbatnikami i orzechowym wierzchem



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1,5 szklanki mąki
3/4 kostki masła
1/2 szklanki cukru
1/2 łyżeczki cynamonu
100 g zmielonych orzechów

1/5 kg jabłek
2 łyżki soku z cytryny
100 g pokruszonych herbatników
ew. 2 łyżki cukru pudru do posypania

Przygotowanie:

Z mąki, masła, cukru i cynamonu zagnieść ciasto. Do 1/3 dodać zmielone orzechy. Jabłka pokrojone w plasterki skropić sokiem z cytryny.

Ciasto bez orzechów rozwałkować, przenieść do formy. Wysypać herbatniki, włożyć jabłka. Na wierzch pokruszyć ciasto orzechowe.
Piec 30-40 min. w 200°C. Posypać cukrem pudrem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Przepisy kulinarne z "książki kucharskiej Ismeny Głowania" (strona już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ciasto z kremem śmietankowym i orzechowym wierzchem (bez ograniczeń)
Jabłecznik (napój) (wegańska)
Jabłecznik mamy (bez ograniczeń)
Jabłecznik z amarantusem (bez ograniczeń)
Jabłecznik na kruszonce (lakto-wege)
Angielski jabłecznik (wegańska)
Biszkopciki (herbatniki) (ovo-wege)
Czekolada z herbatnikami (lakto-wege)
Jabłecznik / ciasto z jabłkami (wegańska)
Gotowane ciasto na herbatnikach (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas