7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1,5 szklanki mąki
3/4 kostki masła 1/2 szklanki cukru 1/2 łyżeczki cynamonu 100 g zmielonych orzechów 1/5 kg jabłek 2 łyżki soku z cytryny 100 g pokruszonych herbatników ew. 2 łyżki cukru pudru do posypania Przygotowanie:Z mąki, masła, cukru i cynamonu zagnieść ciasto. Do 1/3 dodać zmielone orzechy. Jabłka pokrojone w plasterki skropić sokiem z cytryny.
Ciasto bez orzechów rozwałkować, przenieść do formy. Wysypać herbatniki, włożyć jabłka. Na wierzch pokruszyć ciasto orzechowe. Piec 30-40 min. w 200°C. Posypać cukrem pudrem.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Przepisy kulinarne z "książki kucharskiej Ismeny Głowania" (strona już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Ciasto z kremem śmietankowym i orzechowym wierzchem (bez ograniczeń)Jabłecznik (napój) (wegańska) Jabłecznik mamy (bez ograniczeń) Jabłecznik z amarantusem (bez ograniczeń) Jabłecznik na kruszonce (lakto-wege) Angielski jabłecznik (wegańska) Biszkopciki (herbatniki) (ovo-wege) Czekolada z herbatnikami (lakto-wege) Jabłecznik / ciasto z jabłkami (wegańska) Gotowane ciasto na herbatnikach (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |