7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa pomidorowa z grzankami



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

włoszczyzna (marchew, pietruszka, seler, por)
3 szklanki wywaru
1 kg pomidorów
2 łyżki oleju
łyżka octu winnego
0,5 szklanki śmietany
bagietka
natka pietruszki
20 dag żółtego sera

Przygotowanie:

Włoszczyznę gotować w bulionie ok.30 min. Pokrojone pomidory dusić na oleju 15 min, przetrzeć przez sito. Do jarzyn dodać śmietanę,
uzyskany przecier pomidorowy i ocet winny. Zagotować. Bułkę pokroić w kostkę. Smażyć na patelni na złocisty kolor. Można również całe kromki posypane serm żółtym podpiec 5 min.
w piekarniku. Zupę posypać natką.

Wskazówki i uwagi:

przepis przerobiony na wege
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Przepisy kulinarne z "książki kucharskiej Ismeny Głowania" (strona już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Hiszpańska zupa pomidorowa z grzankami czosnkowymi (lakto-wege)
Zupa cebulowo-pomidorowa z serem lub grzankami (lakto-wege)
Zupa (krem) paprykowo-pomidorowa z grzankami (wegańska)
Zupa pieczarkowa z grzankami (lakto-wege)
Zupa cebulowa z grzankami (bez ograniczeń)
Zupa z kabaczków z grzankami (wegańska)
Grzanki grillowe pomidorowo-czosnkowe (wegańska)
Zupa cebulowo-chlebowa z grzankami (lakto-wege)
Zupa-krem z bakłażanów z grzankami (lakto-wege)
Zupa-krem z marchewki z grzankami (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas