7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:włoszczyzna (marchew, pietruszka, seler, por)
3 szklanki wywaru 1 kg pomidorów 2 łyżki oleju łyżka octu winnego 0,5 szklanki śmietany bagietka natka pietruszki 20 dag żółtego sera Przygotowanie:Włoszczyznę gotować w bulionie ok.30 min. Pokrojone pomidory dusić na oleju 15 min, przetrzeć przez sito. Do jarzyn dodać śmietanę,
uzyskany przecier pomidorowy i ocet winny. Zagotować. Bułkę pokroić w kostkę. Smażyć na patelni na złocisty kolor. Można również całe kromki posypane serm żółtym podpiec 5 min. w piekarniku. Zupę posypać natką. Wskazówki i uwagi:przepis przerobiony na wege
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Przepisy kulinarne z "książki kucharskiej Ismeny Głowania" (strona już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Hiszpańska zupa pomidorowa z grzankami czosnkowymi (lakto-wege)Zupa cebulowo-pomidorowa z serem lub grzankami (lakto-wege) Zupa (krem) paprykowo-pomidorowa z grzankami (wegańska) Zupa pieczarkowa z grzankami (lakto-wege) Zupa cebulowa z grzankami (bez ograniczeń) Zupa z kabaczków z grzankami (wegańska) Grzanki grillowe pomidorowo-czosnkowe (wegańska) Zupa cebulowo-chlebowa z grzankami (lakto-wege) Zupa-krem z bakłażanów z grzankami (lakto-wege) Zupa-krem z marchewki z grzankami (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |