7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
"Risotto" jarskie - ryż duszony z pieczarkami, włoszczyzną i groszkiem
Średnia ocena:
[4.0
z 6 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [5]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:0,5 szklanki ryżu
5 pieczarek 2 marchewki 2 pietruszki 1 seler 1 por 0,5 szklanki groszku konserwowego 0,5 łyżeczki masła lub oleju do smażenia sól pieprz + nać pietruszki Przygotowanie:Ryż ugotować na półmiękko. Warzywa pokroić w kostkę, poddusić na maśle. Pod koniec dodać groszek, przyprawić do smaku solą i
pieprzem. Prawie miękkie warzywa wymieszać z ryżem, postawić na małym ogniu i dusić pod przykryciem aż ryż będzie miękki. Przybrać natką pietruszki, pomidorem i sałatą.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-08 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Przepisy kulinarne z "Książki kucharskiej Ismeny Głowania" (strona już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Zdjęcia do przepisu:Nowe komentarze:
nie miałam ani pietruszki, ani selera, ale i tak wyszło pyszne. I b. szybko się robi, polecam :)
Zanetak 2011-05-02 20:56:59.098
Uwielbiam takie proste i pyszne przepisy:) Niby nic specjalnego a smakowało bardzo:)Wszystko jak w przepisie tylko warzywa dusiliśmy na wodzie, a nie na maśle.
sunflower_ren 2010-10-11 08:37:51.151 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Risotto z włoszczyzną i papryką (wegańska)Kotlety z ryżu, pieczarek i zielonego groszku (wegańska) Risotto ze szparagami i pieczarkami (wegańska) Risotto (ryż) z kurkami (wegańska) Ryż z curry i włoszczyzną (wegańska) Risotto z groszkiem ze smażonymi warzywami (wegańska) A'la risotto z pieczarkami i papryką (wegańska) Kuskus z tartą, duszoną włoszczyzną (wegańska) Pieczarki duszone (wegańska) Nadziewane bakłażany (z ryżem i włoszczyzną) (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
pestka 2011-07-21 14:28:38.12