7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:kruche ciasto:
1 jajko 300 g mąki 10-15 ml wody sól farsz: 8 porów 100 g masła sól pieprz 1 l śmietany 6 jaj Przygotowanie:Przygotuj ciasto zagniatając jajko z mąką, wodą i solą. Odstaw na całą noc do lodówki.
Wcześniej przygotowane ciasto rozwałkuj i umieść w okrągłej formie, przykryj dokładnie folią aluminiową. Rozłóż na całej powierzchni folii suchą fasolę, by ciasto się nie wybrzuszyło (fasolę możesz wykorzystać do tego celu wielokrotnie). Tak przygotowane ciasto podpiecz w piekarniku (180°C) przez ok. 20-25 min. Pory umyj, cieniutko pokrój i lekko przyrumień na maśle, dopraw solą i pieprzem. Odcedź je, dodaj śmietanę i jaja, dopraw i całość wymieszaj. Rozłóż równo na podpieczonej tarcie (oczywiście zdjąwszy papier i fasolę). Piecz przez ok. 30-40 minut (180°C).
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Tarta (quiche) z gotowanymi porami (bez ograniczeń)Quiche/tarta z botwinką i pieczarkami z cytrusową nutą (bez ograniczeń) Tarta z porem i ziemniakami (bez ograniczeń) Quiche "lorraine" (bez ograniczeń) Quiche warzywne (wegańska) placek loratyński (quiche lorraine) (bez ograniczeń) por w sałatce (lakto-wege) Brokuł z porem (wegańska) Sos z porów (wegańska) Tarta a' la ratatouille/ tarta ratatuj (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |