7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Sałatka indyjska z soczewicy - z cukinią i imbirem
Średnia ocena:
[5.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [0]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:100 g soczewicy
100 ml (pół szklanki) bulionu, może być instant cukinia (250 g) dymka 1 łyżka oleju do smażenia imbir sok cytrynowy sól pieprz mielona kolendra 1 zielona sałata Przygotowanie:Soczewicę ugotować w bulionie (10 min.), ostudzić.
Na oleju usmażyć pokrojoną w cienkie plasterki cukinię i posiekaną dymkę, przyprawić imbirem, sokiem cytrynowym, solą, pieprzem i mieloną kolendrą. Dodać rozdrobnioną zieloną sałatę, wymieszać.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-08 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 1/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Indyjski daal czyli puree z czerwonej soczewicy (z dodatkiem imbiru i mleka kokosowego) (wegańska)Aromatyczna indyjska zupa z soczewicy z pomidorami, curry i imbirem (wegańska) Herbata prawie indyjska - z imbirem i mlekiem (wegańska) Boskie indyjskie burgery z soczewicy (ovo-wege) Zupa z soczewicy ze szpinakiem (prawie indyjska) (wegańska) Szybka indyjska pasta z soczewicy (z tahini i czosnkiem) (wegańska) Jajecznica z cukinią i imbirem wg Pięciu Przemian (bez ograniczeń) Zielona pasta z soczewicy z ogórkami konserwowymi i imbirem (wegańska) Sałatka indyjska - ryżowa z fasolą, pomarańczą i papryką (wegańska) Sałatka z gorącą cukinią i pomidorami (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |