
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Fasola perłowa a'la Bożenka - z migdałami, oliwkami i kaparamiPodawać z ziemniakami (drążonymi), ryżem z surówkami. Życzę smacznego.
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:2 szklanki fasoli perłowej
3 łyżki łuskanych migdałów 12 oliwek 10 kaparów 3 łyżki musztardy 5 łyżek białego wytrawnego wina 2 łyżki czerwonego wytrawnego wina sól pieprz cukier Przygotowanie:
Fasolę przebrać, opłukać, zalać zimną wodą, zagotować i pozostawić na 1,5 godziny. Następnie ugotować i odcedzić.
Fasolę połączyć ze sparzonymi i obranymi ze skórki migdałami, przekrojonymi na pół oliwkami, kaparami, musztardą i winem. Dusić kilka minut i doprawić do smaku.
Nadesłał(a) ~Paweł Milewski,
dnia: 2001-01-15 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Bakłażany faszerowane z oliwkami i kaparami (ovo-wege)Spaghetti z bakłażanem, kaparami i oliwkami (wegańska) Lipcowa sałata z fetą, oliwkami, kaparami i winegretem (lakto-wege) Marokańska sałatka ziemniaczana - z oliwkami i kaparami (wegańska) Pasta kanapkowa z soczewicy z oliwkami i kaparami (wegańska) Słodkie kulki a'la rafaello (z migdałami) (wegańska) Ostra fasolka szparagowa z migdałami (wegańska) Kremowe spaghetti a'la Gdynia (z sosem pomidorowym z tofu i kaparami) (wegańska) Bukiet warzyw z brązowym ryżem, oliwkami, kaparami i mozarellą (lakto-wege) Makaronowa sałatka śródziemnomorska z papryką, pomidorami, oliwkami i kaparami (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |