7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki: dla 8 osób5 dużych jabłek
1 cytryna 180 g margaryny 150 g cukru 3 jaja 300 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 40 g borówek Przygotowanie:Jabłka umyć, 3 z nich pokroić, skropić sokiem z cytryny. Margarynę utrzeć z cukrem i ubijanymi kolejno jajkami. Dodać pozostałe, umyte i pokrojone jabłka. Zmieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, przesiać do utartej masy, wszystko starannie wymieszać.
Tortownicę nasmarować tłuszczem, włożyć do niej masę, udekorować borówkami, piec 60-70 min. w temp. 175 stopni.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-08 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia nr 2/2001 - miesięcznik promujący zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Torcik ryżowo-jabłkowy (bez ograniczeń)Torciki owocowe (bez ograniczeń) Torcik z Nutelii :) (bez ograniczeń) Deser sojowy z borówką (wegańska) Deser: banan z borówką (wegańska) Czekoladowy torcik (wiedeński) (wegańska) Tort naleśnikowy z budyniem i borówkami (wegańska) Malinowy torcik "serowy" z nerkowców (wegańska) Płatki śniadaniowe z borówkami, morelami i truskawkami (wegańska) Zupa jabłkowa (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |