7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Zupa cytrynowa (Argolemono soupa) z ryżemŚwietna zupa rodem z Grecji podawana na gorąco.
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:80g ryżu
1,5 l bulionu lub wywaru z warzyw 2 jajka sok z cytryny Przygotowanie:1. Dobrze wypłukany ryż ugotować w bulionie (1 litr) do miękkości.
2. Oddzielić żółtka od białek. 3. Z białek ubić sztywną pianę, dodawać żółtka i ubijać w dalszym ciągu; wlać sok z cytryny i ubijając wlewać powoli pół szklanki wystudzonego bulionu. 4. Wlać wszystko do naczynia z zupą i mieszając podgrzać (nie gotować). Podawać na gorąco.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2000-05-24 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: przerobiony przepis z Archiwum kulinarnego Eryka (strona już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
ale tu są surowe jajka? nie można tego zagotować?
~asia 2012-03-17 13:25:10.266 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa cytrynowa z orzechami włoskimi (lakto-wege)Zupa cytrynowa zabielana mlekiem (lakto-wege) Zupa cytrynowa z płatkami ryżowymi (lakto-wege) Chińszczyzna z cytrynowo-pikantnym tofu i ryżem kokosowym (wegańska) Zupa nic z ryżem (bez ograniczeń) Zupa warzywna z ryżem (wegańska) Zupa z soczewicy i ryżu (wegańska) Zupa szczawiowa z ryżem (wegańska) Sałatka z soczewicy i ryżu z pomidorami, ogórkami i sosem cytrynowo-czosnkowym (wegańska) Zupa migdałowa z ryżem i rodzynkami (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
morango 2012-03-18 09:21:18.511