7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:1 szkl. smietany
6 jajek cynamon olej masło syrop Przygotowanie:Żółtka wymieszać ze śmietaną i ubić na rzadką masę. Wylać na posmarowaną masłem tortownicę, postawić na płycie kuchennej lub wstawić do ciepłego piekarnika i podgrzewać, aż masa się zetnie. Ściętą masę pokroić na niewielki kwadraciki, obtoczyć je w 6 białkach ubitych na pianę i usmazyć na oleju. Przed podaniem polać syropem (ugotowanym z białka, wody i cukru lub może być to syrop klonowy lub płynny miód) i oprószyć cynamonem.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-08 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia nr 2/2001 - miesięcznik promujący zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Nowości:Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska) Bigos z kiszonych buraków (wegańska) Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska) Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska) Domowe pesto (lakto-wege) Azjatyck mix- improwizacja (wegańska) Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska) Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska) Surówka z czerwonej kapusty (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |