7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa krem z pieczarek



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 1 osoby

50 g włoszczyzny bez kapusty
100 g pieczarek
50 ml mleka
5 g mąki pszennej
5 g oleju sojowego
1 żółtko
zielenina do posypania

Przygotowanie:

Włoszczyznę pokroić, pieczarki umyć, pokroić, zalać wrzątkiem i ugotować razem z włoszczyzną. Po ugotowaniu przetrzeć lub zmiksować. Sporządzić zawiesinę z mleka i mąki, podprawić zupę i zagotować. Żółtko utrzeć z olejem, rozprowadzić w małej ilości zupy, następnie połączyć z całością. Zupę posypać zieleniną.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-08 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia nr 2/2001 - miesięcznik promujący zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa krem z kalafiora z soczewicą i pieczarkami (Montignac) (wegańska)
Zupa kalafiorowa z pieczarkami (lakto-wege)
Kremowa zupa z pieczarek (lakto-wege)
Zupa z cukini z pieczarkami (wegańska)
Zupa-krem z melisy (lakto-wege)
Zupa-krem bakłażanowa (lakto-wege)
Zupa krem warzywna (lakto-wege)
Zupa-krem z pokrzywy (wegańska)
Zupa-krem z jarmużu (wegańska)
Zupa krem z kalarepy (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas