7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki: dla 4 osób250 g marchwi
płaska łyżeczka masła 1/3 szkl. mleka pół białka łyżeczka cukru pudru sól sok z cytryny Przygotowanie:Marchew umyć, obrać, opłukać, pokroić na połówki, włożyć do małej ilości wrzącej sosolonej wody z dodatkiem niewielkiej ilości cukru i masła, ugotować pod przykryciem do miękkości. Wlać mleko i zagotować. Białko uciekać z cukrem pudrem na gęsta masę, dodajac sok z cytryny. Marchew wyjąć z gorącego wywaru, obtaczać w utartym białku. Ułożyć na półmisku i pozostawić do zakrzepnięcia.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-01-22 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia nr 2/2001 - miesięcznik promujący zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Marchew z jarzynami (lakto-wege)Marchew na ciepło (wegańska) Marchew w sosie beszamelowym (bez ograniczeń) Marchew smażona z czosnkiem (wegańska) Marchew duszona z cebulą (wegańska) Marchew aromatyczna, gotowana z goździkami (lakto-wege) Marchew z porem i imbirem (sos) (wegańska) Marchew na ostro (kuchnia krymska) (wegańska) Marchew zapiekana z ziemniakami pod żółtym serem (lakto-wege) Marchew duszona z dodatkiem czosnku i goździków (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |