7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

marchew glazurowana



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

250 g marchwi
płaska łyżeczka masła
1/3 szkl. mleka
pół białka
łyżeczka cukru pudru
sól
sok z cytryny

Przygotowanie:

Marchew umyć, obrać, opłukać, pokroić na połówki, włożyć do małej ilości wrzącej sosolonej wody z dodatkiem niewielkiej ilości cukru i masła, ugotować pod przykryciem do miękkości. Wlać mleko i zagotować. Białko uciekać z cukrem pudrem na gęsta masę, dodajac sok z cytryny. Marchew wyjąć z gorącego wywaru, obtaczać w utartym białku. Ułożyć na półmisku i pozostawić do zakrzepnięcia.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-01-22 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia nr 2/2001 - miesięcznik promujący zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Marchew z jarzynami (lakto-wege)
Marchew na ciepło (wegańska)
Marchew w sosie beszamelowym (bez ograniczeń)
Marchew smażona z czosnkiem (wegańska)
Marchew duszona z cebulą (wegańska)
Marchew aromatyczna, gotowana z goździkami (lakto-wege)
Marchew z porem i imbirem (sos) (wegańska)
Marchew na ostro (kuchnia krymska) (wegańska)
Marchew zapiekana z ziemniakami pod żółtym serem (lakto-wege)
Marchew duszona z dodatkiem czosnku i goździków (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas