7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki: dla 4 osób150 g marchwi
1 średni ziemniak 1,5 łyżki masła lub margaryny sól 2 łyżki śmietany żółtko Przygotowanie:Marchew umyć, obrać, opłukać, pokroić w grube plastry, włożyć do wrzącej osolonej wody i gotować 15 min. W rondlu stopić masło, włożyć marchew wyjętą z wywaru i dusić na słabym ogniu do miękkości.
Ziemniak umyć, obrać, opłukać, włożyć do wrzącej osolonej wody i ugotować. Uduszoną marchew wymieszać z ziemniakiem, utłuc dokładnie lub przepuścić przez maszynkę, by powstała gładka masa. Dodać śmietankę i roztarte żółtko, wymieszać.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-01-22 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia nr 2/2001 - miesięcznik promujący zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Puree z fasoli i marchwi z bakaliami (wegańska)Puree z marchwi z rodzynkami, migdałami i kardamonem (wegańska) Zupa krem z marchwi i ziemniaków (lakto-wege) Puree z ziemniaków z ogórkiem i musztardą (wegańska) Ziemniaki (puree) ze szczypiorkiem i cebulką (wegańska) Puree z ziemniaków z rzodkiewką i koperkiem (wegańska) Puree z selera i ziemniaków z żółtym serem (lakto-wege) Soczewica po arabsku - puree z cebulą, ziemniakami i czosnkiem (wegańska) Ziemniaki rozgrzewające - puree z kiszoną kapustą (wegańska) Tłuczne ziemniaki z marchewką - kolorowe puree (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |