7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Zapiekanka: ziemniaki w sosie jogurtowo-cebulowym
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 4 osób10 ziemniaków
natka do posypania sos jogurtowo-cebulowy: 5 cebul olej do smażenia 1 łyżka mąki 3 łyżki margaryny 5 łyżek jogurtu sól Przygotowanie:Ziemniaki ugotować w łupinach, ostudzić, obrać.
Zrobić sos: cebule umyć, obrać, usmażyć. Mąkę przesmażyć z margaryną na kremowy kolor, dodać jogurt, przesmażoną cebulę i sól do smaku, wszystko dusić 5 min. Ziemniaki pokroić na części, zlać sosem, zapiec w piekarniku. Podawać posypane zieleniną, podzieloną na 4 porcje.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-01-26 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia nr 1/2001 - miesięcznik promujący zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Ziemniaki z kalafiorem lub kapustą w sosie pomidorowo-jogurtowym (lakto-wege)Sos jogurtowy (lakto-wege) Żółty sos jogurtowy (lakto-wege) Sos jogurtowo-chrzanowy (lakto-wege) Zapiekanka z ziemniaków i kapusty (lakto-wege) Zapiekanka z ziemniaków i dyni (wegańska) Sos cebulowy z kminkiem (wegańska) Sos cebulowy gładki (wegańska) Sos cebulowy z zieleniną (wegańska) Zupa cebulowa z ziemniakami i natką (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |