7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sos cebulowy gładki

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

duża cebula
10 g tłuszczu do smażenia
łyżeczka mąki
sól
cukier
kwasek cytrynowy

Przygotowanie:

Cebulę umyć, obrać, drobno posiekać i udusić na tłuszczu. Mąkę zrumienić na patelni, rozprowadzić wodą (kieliszek), dodać do cebuli, zagotować. Przetrzeć całość przez sito, dodać do smaku sól, cukier i kwasek cytrynowy.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-01-24 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia nr 1/2001 - miesięcznik promujący zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Czy cebule lepiej dusić na margarynie czy na oliwie? I ile mniej więcej tego tłuszczu?
Natka 2010-10-19 12:19:18.035

Sos jest przepyszny
metzli 2010-10-18 14:24:33.441

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos cebulowy z kminkiem (wegańska)
Sos cebulowy z zieleniną (wegańska)
Makaron z sosem pieczarkowo-cebulowym (wegańska)
Sos cebulowy orientalny (do słoików) (wegańska)
Sałatka cebulowa w sosie miętowym (wegańska)
Sos cebulowy z rodzynkami (chutney) (wegańska)
Zapiekanka: ziemniaki w sosie jogurtowo-cebulowym (lakto-wege)
Naleśnik/placek ryżowo-cebulowy z sosem kokosowym (wegańska)
Spaghetti cebulowe (lakto-wege)
Krążki cebulowe! (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas