
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:karczochy
sól woda + folia spożywcza Przygotowanie:
Karczochy płuczemy pod bieżącą wodą, po osuszeniu odcinamy nożem 3-4 cm czubka. Przy pomocy nożyczek kuchennych obcinamy połowę każdego z płatków (miejsca nacięć można posmarować sokiem z cytryny). Odcinamy łodygę u nasady kwiatu. Kwiaty karczocha zawijamy w folię spożywczą i gotujemy 35-45 min. w posolonym wrzątku. Ugotowane karczochy studzimy, następnie usuwamy wewnętrzne płatki, tak aby dostać się do włochatych włókien, które usuwamy łyżeczką.
W ten sposób przygotowane karczochy podajemy z sosami lub faszerujemy. Najpopularniejszym sposobem jedzenia ugotowanych karczochów jest odrywanie płatków, maczanie ich w sosie np. ziołowym, i wysysanie, poczynając od nasady.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Serca karczochów gotowane (duszone) z plastrami cytryny (wegańska)Babka gotowana (ovo-wege) babka gotowana 1 (bez ograniczeń) Sernik gotowany (bez ograniczeń) Buraki gotowane (wegańska) Kotlety z warzyw gotowanych (ovo-wege) Napój imbirowy gotowany (wegańska+miód) Gotowane ciasto na herbatnikach (lakto-wege) Babka gotowana "Danusia" (bez ograniczeń) Owsianka bez gotowania (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |