7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:5 bialek
5 zoltek 2/3 szklanki cukru (165 gr) 1 i 1/4 szklanki maki (200gr) Przygotowanie:Rozgrzac piec do 180C/350F przez 15 minut lub dluzej. 24-28 cm tortownice wysmarowac maslem i wysypac maka, nie tarta bulka. Ubic bialka mikserem lub trzepaczka, i gdy srednio ubite, dodac powoli cukier, ciagle ubijajac, az beda lsniace i geste, jak krem, okolo 2 minut.
Nadal ciagle ubijajac, dodawac po jednym zoltku, miksujac 10 sekund pomiedzy zoltkami. Dodac make i delikatnie wymieszac za pomoca lyzki, lopatki czy reka, juz bez miksera. Przelac do formy, piec az zloty i troszke zacznie odstawac od brzegow, 35-45 minut. Sprawdzic patyczkiem.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-07 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Magdalena Bassett
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Keks, który zawsze wychodzi (bez ograniczeń)Biszkopt 3 (ovo-wege) Biszkopt 2 (ovo-wege) Biszkopt (ovo-wege) Biszkopt z amarantusem (ovo-wege) Biszkopt zaparzany (ovo-wege) Biszkopt na białkach (ovo-wege) Biszkopt z owocami (ovo-wege) Biszkopt z serem (bez ograniczeń) Biszkopt z rabarbarem (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |