7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: dla 2 osób

6 białek
220 + 70 g cukru
masło lub olej do wysmarowania blachy

Przygotowanie:

Rozgrzać piec do 135°C/275°F. W mikserze (lub trzepaczką w misce, najlepiej miedzianej) ubić białka aż będą puszyste. Cienkim strumieniem dodać 220 g cukru. Ubijać następne 3 minuty, aż lśniące. Dodać 70 g cukru i już bez ubijania wymieszać łyżką.

Przełożyć do woreczka plastikowego z odciętym rogiem, wyciskać na blachę posmarowaną masłem lub olejem. Piec 90 minut. Wyłączyć piec, otworzyć drzwiczki na 2 minuty, znów zamknąć i pozostawić w piecu do wystygnięcia.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Magdalena Bassett
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

bardzo precyzyjny przepis - bezy wyszly pyszne, nie przyklejały sie do blachy.
Rena 2001-02-07 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Bezy z kaki (ovo-wege)
Bezy kokosanki (ovo-wege)
Wegańskie bezy (wegańska)
Bezy waniliowe, kakaowe lub kawowe (ovo-wege)
Kokosowe bezy amarantusowe (z poppingiem) (ovo-wege)
Bezy Londyn (waniliowe z dodatkiem octu) (ovo-wege)

Nowości:

Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)
Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska)
Bigos z kiszonych buraków (wegańska)
Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska)
Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska)
Domowe pesto (lakto-wege)
Azjatyck mix- improwizacja (wegańska)
Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska)
Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska)
Surówka z czerwonej kapusty (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas