7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:60 dkg mącznych ziemniakow (ja zazwyczaj i tak dodaje do nich troche maki ziemniaczanej)
18 dkg mąki 5 dkg parmezanu (moze byc taki starty, sprzedawany wlasnie w tej ilosci) 1 zoltko sól tarta galka muszkatolowa Przygotowanie:Ziemniaki gotujemy w lupinkach. Jeszcze cieple oberamy i przepuszczamy przez praske do ziemniakow (jak ktos nie ma, to radze dodac troszeczke mleka i rozgniesc dokladnie widelcem)
Dodajemy do jeszcze cielych ziemniakow zoltko, make, galke i parmezan, oraz odrobine soli. Zagniatamy ciasto podobne konsystencja do kopytkowego. Na koniec dosalamy jeszcze do smaku. Walkujemy w male waleczki grubosci palca i tniemy je na kawalki 2 cm, po czym rozgniatamy widelcem. Gotujemy tak jak kopytka, az wyplyna i oddcedzone wrzucamy do zimnej wody.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: "Mictlan"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Gnocchi z masłem i parmezanem (bez ograniczeń)Gnocchi (wegańska) Gnocchi dyniowe (wegańska) Dyniowe gnocchi pełnoziarniste (wegańska) Zupa pomidorowa z gnocchi (lakto-wege) Makaron z brokułami i parmezanem (lakto-wege) Sos pieczarkowy z parmezanem (lakto-wege) Babeczki z parmezanem i maślanką (bez ograniczeń) Cykoria zapiekana z parmezanem (lakto-wege) Sos beszamelowy z gałką muszkatołową (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |