7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Gofry maślane

Średnia ocena: [1.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [5]


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

100 g masła
1 szklanka mleka
4 jajka
1 szklanka mąki
1/2 szklanki cukru
1+1/2 łyżeczki polskiego proszku do pieczenia

Przygotowanie:

Rozpuścić masło, dodać mleko i jajka, roztrzepać widelcem, tylko żeby nie było widać białka, dodać mąkę, cukier i proszek, wymieszać, nie ubijać, byle mąka nie była sucha.

Piec aż złote, jak kto lubi. Chrupiące suszyć w ciepłym piecu (piekarniku) 2-3 minuty, podawać na ciepłym talerzu z ciepłym syropem, dżemem, lub owocami, czy sosem z mrożonych owoców.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-01-28 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Magdalena Bassett
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

No niestety wyszły kapcie. Może jakoś inaczej trzeba te składniki połączyć?
Karciulla 2014-09-30 18:33:03.748

Doskonale gofry! wcale nie tluste, i jakie smaczne - zrobilismy druga porcje, bo tak nam smakowaly.
~Cichy 2009-12-02 18:40:44.237

Rovdyr wypróbuj moje "Gofry beztłuszczowe" ;)
Olenika92 2009-02-01 08:09:31.236

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ciasteczka maślane (bez ograniczeń)
Maślana jajecznica z pieczarkami (bez ograniczeń)
Maślany krem cytrynowy (lakto-wege)
Gofry bananowe (wegańska)
Gofry z budyniem (bez ograniczeń)
Gofry waniliowe (bez ograniczeń)
Gofry beztłuszczowe (bez ograniczeń)
Gofry z otrębami (bez ograniczeń)
Gofry migdałowo-owsiane (bez ograniczeń)
Marcepanowe gofry orkiszowe (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas