7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:40 dag selera naciowego,
2 torebki ryżu (25 dag), 10 dag łuskanych orzechów włoskich, 1 puszka ananasa, 4 czubate łyżki majonezu, 2 łyżki śmietany, sok z 1/3 cytryny, sól i pieprz, Przygotowanie:Seler opłukać, osączyć i pokroić na drobne kawałki. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie, osączyć i ostudzić. Orzechy posiekać, ananasa osączyć z zalewy i pokroić na drobne kawałki. Wszystkie składniki wymieszać. W osobnym naczyniu połączyć majonez z sokiem z cytryny i śmietaną, doprawić solą i pieprzem. Sałatkę wymieszać z otrzymanym sosem, wstawić do lodówki, a następnie przełożyć do plastykowego pojemnika lub słoja.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:nn
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:sałatka ananasowa "Kalifornia" (wegańska)Sałatka selerowa na słodziutko (lakto-wege) Sałatka selerowa z marchewką i musztardą (ovo-wege) Sałatka selerowa z prażonymi orzechami włoskimi (lakto-wege) Selerowa wariacja - sałatka ze smażonym selerem i winegretem (ovo-wege) Sałatka selerowa z jabłkiem i orzechami włoskimi (wegańska) Sałatka Waldorf Astoria (selerowo-owocowa) (wegańska) Najszybsza sałatka świata - selerowa z ananasem, kukurydzą i fasolą (ovo-wege) Cocktail ananasowy 1 (lakto-wege) Babka ananasowa (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |