7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:3-4 szkl. płatków owsianych
2 szkl. cukru 3 łyżki kakao 7 łyżek mleka kostka margaryny aromat (np. rumowy) Przygotowanie:Mleko z margaryną i cukrem rozpuścić. Dodać kakao, a na koniec płatki. Wszystko dobrze wymieszać trzymając na ogniu.
Wykładać łyżką na lekko natłuszczony talerz. Jeść po ostygnięciu, kiedy stężeją.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Konrad Brywczynski
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
Ripley, ja na twoim miejscu zastąpiłabym masło nie olejem, tylko rozciapanym bananem z dodatkiem oleju. Nigdy nie testowałam tego sposobu, ale sam olej na pewno nie wystarczy.
~x 2010-06-27 09:46:59.514
B-)
~Ripley 2010-04-01 22:33:29.629 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Ciastka owsiane bez pieczenia (kakaowe lub bananowe) (lakto-wege)Ciacha owsiane z bakaliami, bez pieczenia (lakto-wege) Ciastka owsiane z żurawiną (wegańska) Ciastka z podsmażanych płatków owsianych (bez ograniczeń) Owsiane pyszne - ciastka lub deser (wegańska) Ciastka owsiane z rodzynkami, cynamonem i wanilią (wegańska) Najprostsze, najtańsze ciastka owsiane - 2 składniki (wegańska) Makowiec bez pieczenia (wegańska) Bananowiec z galaretką bez pieczenia (wegańska) Stefania wegetariańska (bez pieczenia) (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
mama dawała mi do wylizania łyżkę z ostatnią porcją słodkiej mazi. Teraz sama robię je swojemu synkowi jako alternatywę dla śmieciowych słodyczy.
Mi samej trudno oprzeć się ich smakowi i często w tajemniczych okolicznościch znika pół talerza ciastek zanim zdążą wystygnąć ;)
Do mojej wersji daję dużo mniej cukru (3/4 szklanki), pół kostki margaryny, mleko roślinne i obowiązkowo orzechy włoskie. Aromatu nie dodaję.
Składniki mieszam dość długo na malutkim ogniu aby się nie przypaliło (w razie potrzeby można dodać mleka). Kiedy masa zgęstnieje i zacznie się kleić
wykładam na małe kupki na talerz. Po ostudzeniu wstawiam do lodówki. Steżałe "placuszki" (te ocalałe przed wyjedzeniem ;)) formuję w dłoniach w niewielkie kulki aby w całości zmieściły się w małej buzi.
Dla urozmaicenia można obtoczyć w wiórkach kokosowych. Serdecznie polecam!
anjuta 2012-02-07 14:32:08.135