7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:3/4 kg pomidorów,
10 dag cebuli, 10 dag tłuszczu, 1/2 l mleka, 30 dag ziaren gotowanej kukurydzy, kostka rosołowa, sól, pieprz, cukier, zielenina Przygotowanie:W rondlu rozpuścić tłuszcz, wrzucić do niego posiekaną cebule i zeszklić. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry i pokrajać do rondla. Gotować wszystko razem ok. 15-20 min. a potem przetrzeć przez sito. Dodać wówczas do przecieru mleko, doprawić do smaku kostką rosołową, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Wsypać ziarna kukurydzy. Zagotować . Posypać zieleniną.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Spaghetti z sosem pomidorowym i kukurydzą (wegańska)Zupa ziemniaczana z brokułami i kukurydzą (lakto-wege) Kotlety sojowe w sosie pomidorowym z ananasem i kukurydzą (wegańska) Gulasz egipski (paprykowo-pomidorowy z fasolą i kukurydzą) (wegańska) Zupa warzywno-pomidorowa (wegańska) Zupa pomidorowa z serem (lakto-wege) Smakowita zupa pomidorowa (lakto-wege) Pikantna zupa pomidorowa (wegańska) Zupa pomidorowa z przecieru (wegańska) Zupa pomidorowo-sojowa (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~xewex 2005-12-30 00:00:00.0