7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Sałatka filadelfijska - papryki faszerowane wytrawną masą twarogową
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:1 czerwona papryka
1 zielona papryka wytrawna masa twarogowa: 100 g sera twarogowego 3-4 łodygi selera naciowego 3 łyżki posiekanych orzechów 1 łyżka posiekanej natki 3-4 paski szczypiorku 2-3 oliwki majonez do dekoracji: - sałata - 1-2 pomidory - 1 jajko ugotowane na twardo Przygotowanie:Ser rozetrzeć. Posiekać łodygi selera naciowego, orzechy, natkę pietruszki i szczypiorek. Oliwki rozdrobnić. Wszystko wymieszać, masę rozprowadzić majonezem i doprawić do smaku.
Papryki wymyć, odkroić łodygi, usunąć pestki. Napełnić je masą i wstawić do lodówki. Ochłodzone papryki pokroić w plastry i ułożyć na talerzu pokrytym liśćmi sałaty. Dekoracyjnie ułożyć plasterki pomidorów i jaja.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sałatka "wytrawna rozkosz" ;-] (wegańska)Sałatka z pomidorów bardzo wytrawna (wegańska & RAW) Sałatka pomidorowa na ostro (wytrawna) (wegańska) Sałatka ogórkowo-twarogowa (lakto-wege) Papryki faszerowane bakłażanem z pomidorami (wegańska) Zapiekane pomidory faszerowane masą szpinakowo-twarożkową (lakto-wege) Sałatka amerykańska - twarogowa z orzechami (lakto-wege) Papryki faszerowane ryżem i grzybami leśnymi (wegańska) Piekielnie ostre faszerowane pęczakiem papryki (wegańska) Wytrawna zielona sałatka z selerem naciowym, zieloną papryką i ogórkiem (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |