7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sałatka filadelfijska - papryki faszerowane wytrawną masą twarogową



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

1 czerwona papryka
1 zielona papryka

wytrawna masa twarogowa:
100 g sera twarogowego
3-4 łodygi selera naciowego
3 łyżki posiekanych orzechów
1 łyżka posiekanej natki
3-4 paski szczypiorku
2-3 oliwki
majonez

do dekoracji:
- sałata
- 1-2 pomidory
- 1 jajko ugotowane na twardo

Przygotowanie:

Ser rozetrzeć. Posiekać łodygi selera naciowego, orzechy, natkę pietruszki i szczypiorek. Oliwki rozdrobnić. Wszystko wymieszać, masę rozprowadzić majonezem i doprawić do smaku.

Papryki wymyć, odkroić łodygi, usunąć pestki. Napełnić je masą i wstawić do lodówki. Ochłodzone papryki pokroić w plastry i ułożyć na talerzu pokrytym liśćmi sałaty. Dekoracyjnie ułożyć plasterki pomidorów i jaja.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka "wytrawna rozkosz" ;-] (wegańska)
Sałatka z pomidorów bardzo wytrawna (wegańska & RAW)
Sałatka pomidorowa na ostro (wytrawna) (wegańska)
Sałatka ogórkowo-twarogowa (lakto-wege)
Papryki faszerowane bakłażanem z pomidorami (wegańska)
Zapiekane pomidory faszerowane masą szpinakowo-twarożkową (lakto-wege)
Sałatka amerykańska - twarogowa z orzechami (lakto-wege)
Papryki faszerowane ryżem i grzybami leśnymi (wegańska)
Piekielnie ostre faszerowane pęczakiem papryki (wegańska)
Wytrawna zielona sałatka z selerem naciowym, zieloną papryką i ogórkiem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas