7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:1 seler,
2 buraki, 3 jaja na twardo, 4 pieczarki, sól, pieprz, 1/2 szklanki sosu winegret, łyżeczka musztardy, 1 łyżeczka papryki w proszku, listki sałaty, posiekana zielenina Przygotowanie:Wyszorowane buraczki i seler oddzielnie ugotować w łupinach, odcedzić, przestudzić, pokroić w słupki grubości zapałki. Wymyte osuszone pieczarki pokroić na cienkie paski. Sałatę wypłukać, osączyć, osuszyć w ścierce. Sos winegret wymieszać z musztardą i papryką. Białka jaj pokroić w słupki. W dużej misce ostrożnie wymieszać przygotowane jarzynki z pieczarkami i białkami jaj. Salaterkę wyłożyć sałatą, przełożyć jarzynki, osolić, posypać pieprzem, polać sosem, posypać zieleniną.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sałatka Caprese (lakto-wege)Sałatka z amarantusem 2 (wegańska+miód) Sałatka z jajek (ovo-wege) Sałatka szopska (lakto-wege) Sałatka wielosmakowa (lakto-wege) Sałatka pod gruszą (lakto-wege) Sałatka z biedrzeńca (ovo-wege) Sałatka z kurkami (lakto-wege) Sałatka warstwowa (ovo-wege) sałatka z sucharków (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |