7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:25 dag kaszy manny,
1 białko, 1 i 1/2 szklanki mleka, 4 jaja, 15 dag odciśniętego twarogu, 3/4 szklanki cukru, 2 łyżki rodzynek Przygotowanie:Mannę odsiać na sicie, zatrzeć białkiem i wysuszyć w piekarniku. Mleko zagotować, wsypać do gotującego się mleka przesuszoną i ostudzoną kaszę, zagotować mieszając przykryć naczynie i wstawić do dużego naczynia z gorącą wodą. Jaja umyć, oddzielić żółtka od białek. Twaróg utrzeć na jednolitą masę z cukrem i żółtkami. Pod koniec ucierania dodać przestudzoną kaszę i sparzone rodzynki. Masę delikatnie wymieszać z ubitą na sztywno pianą z białek. Formę budyniowa posmarować masłem, posypać tartą bułką, napełnić masą, zamknąć i gotować na parze 50 min. Podawać na gorąco.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Budyń grysikowy (z kaszy manny) (bez ograniczeń)Mus z kaszy manny (bez ograniczeń) Ciasteczka karo z kaszy manny (wegańska) Romby - kluski z kaszy manny (wegańska) Trufle kokosowe z kaszy manny (wegańska) Budyń ananasowy z kaszy jaglanej (wegańska) Zapiekanka z kaszy gryczanej i twarogu (lakto-wege) Biszkopt deserowy z kaszy manny nasączany mlekiem (bez ograniczeń) Lekkie ciasto z kaszy manny z daktylami i makiem (lakto-wege) Waniliowy pudding z kaszy manny i budyniu (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |