7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska & RAW
Składniki:surowa kapusta
sos winegret: sok z cytryny i/lub ocet winny oliwa z oliwek lub olej sałatkowy (3 łyżki na 1 łyżkę soku z cytryny/octu) ew. odrobina musztardy sól ew. pieprz ew. odrobina cukru lub innego słodzika Przygotowanie:Z liści kapusty wyciąć wszystkie tzw. żyłki i grzbiet - niech zostaną same liściaste kawałki. Posiekać je w cienkie paseczki, wymieszać z dobrym winegretem, odstawić na trochę. Jeść i - oczywiście - wylizać michę.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Krysia Thompson
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Surówka z mizuny w lekkim winegrecie (wegańska)Sos winegret (vinegrait, vinaigrette) (wegańska) Gotowane pory z sosem winegret (wegańska) Wieloowocowy sos vinaigrette (winegret) (wegańska) Balsamiczny sos winegret do sałat (wegańska) Surówka z kapusty pekińskiej w sosie śmietanowym (lakto-wege) Szybka surówka z kapusty w sosie śmietanowo-majonezowym (bez ograniczeń) Surówka z czerwonej kapusty z cebulką i sosem sojowym (wegańska & RAW) Sos do sałaty(-ki) z octem balsamicznym i czosnkiem (winegret) (wegańska) Gotowane pory z sosem winegret z gorczycą (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |