7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Surówka: kapusta z sosem winegret



Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki:

surowa kapusta

sos winegret:
sok z cytryny i/lub ocet winny
oliwa z oliwek lub olej sałatkowy (3 łyżki na 1 łyżkę soku z cytryny/octu)
ew. odrobina musztardy
sól
ew. pieprz
ew. odrobina cukru lub innego słodzika

Przygotowanie:

Z liści kapusty wyciąć wszystkie tzw. żyłki i grzbiet - niech zostaną same liściaste kawałki. Posiekać je w cienkie paseczki, wymieszać z dobrym winegretem, odstawić na trochę. Jeść i - oczywiście - wylizać michę.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Krysia Thompson
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Surówka z mizuny w lekkim winegrecie (wegańska)
Sos winegret (vinegrait, vinaigrette) (wegańska)
Gotowane pory z sosem winegret (wegańska)
Wieloowocowy sos vinaigrette (winegret) (wegańska)
Balsamiczny sos winegret do sałat (wegańska)
Surówka z kapusty pekińskiej w sosie śmietanowym (lakto-wege)
Szybka surówka z kapusty w sosie śmietanowo-majonezowym (bez ograniczeń)
Surówka z czerwonej kapusty z cebulką i sosem sojowym (wegańska & RAW)
Sos do sałaty(-ki) z octem balsamicznym i czosnkiem (winegret) (wegańska)
Gotowane pory z sosem winegret z gorczycą (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas